Lepas Follow Syasha,tinggalkan jejak kat shoutbox ea.Makesure korg pnye NickName kat follower and shoutbox same.. klu tak same,bgtau kat shoutbox..TQ

Saturday, October 22, 2011

Hey! Do not Give up!

Dicatat oleh princess gilaxlove di 3:18 AM
Hey! Do not Give up!
The Beginning is always
the hardest!!....


entri kali nie nk story pasal beberapa org student..
yang kejenye meniru asigment org lain....
ohhh!~~ plezzz lorh...! 

klau nk copy assigment ak xpew...aku x kesah... 
aku lg suka... sbb aku tak suka kedekut ilmu..
apa yang aku buat, aku ingat.. apa yg aku ingat, aku simpan , aku log dlm otak... aku buka time nak exam...
(tabiat buruk aku : study last minit...)

yg aku kesah, bila copy bulat2... kalau yee pon nk tiru, bg ler ada bucu ker bunga2 sket...
skurang2nyer bgtau lorh ... 
nie story aku mse study dulu...


Lect aku suka bg assigment bnyk2... suka bg time student nk bercuti...
satu ari tuh, aku dpt 5 asigment... wow!! terbaik wok...
3 asigment-personal
1 asigment- partner
1 asigment- group

semua aku bwk blk kg...  tp sblm blk kg, aku cri bahan kat abg GOOGLE...(mlm sblm blk kg.....uma aku jauh... kelas abes kol 5ptg...so, kne blek esok pg..)
bersengkang mata aku cari bahan utk assigment ak... sbb uma aku xder wirless dlu.. nk pki internet..
penat tau... tp tpkse tahan ngtok...
kat uma, mcm2 bnda aku kne buat...
tp alhamdulillah, mse tuh, mak aku phm aku, n biarkan aku wat assigment tnpa gangguan...
dok la aku sorg2 kat atas, ngn kertas berselerak... dgn bhn2 bcaaan aku...
menggigil2 aku kesejukkan..
aku tahan jew...
nyamuk yg nakal wat love bite... 
bunyi cicak yg bising....
aku wat jugak assigment tuh... x blh tngguh2...nt x siap....
sampai demam2...
prnah korang rasa?...
TAPI.... bila aku da blk ostel... der la sorg mbr aku dtg blik aku( mbr A)... mntk pndrive... nk copy asigment... aku lak tlupa,x tpkir lngsung psal, assigmen personal pon ada dlm pndrive tuh..
(dlm hti, ape la yg korg buat time cuti... xnk brusaha lngsung..wat kje last minit.. nk wat last minit pon, biarla hasil krja sndri..)

mbr A aku ni asal nth muka ketat giler,,dtg bilik aku ngn mbr aku yg B dan C.. dy mrh aku kot.. mntk pndrive.. pastu trus jew bla.. kcik ati aku bila dyorg x ajk aku study at bilik bcaan.. sdeh... :(
tp aku tak kesah... lbh baik lepak2 ngn mbr bilik aku...
pukul 7 esok pg, slalunyer pg breakfst sme2... nth knpe..ble ak dtg bilik dyorg, biliknyer dah bkunci... "weh...smpai hti korg wat aku mcm ni.. x tnggu pon.." ..sebak giler.. ak pon jln sorg2.. tbntut nk g mkn.. tp ble nk smpi dwan mkan, aku npk dyorg bru kluar... trus mleleh air mata aku... "apa salah aku smpi korg tinggalkn aku..."
aku pon biarkan dyorg jalan dlu... aku pg kelas lmbt.. sbb aku x nk dyorg npk air mata aku..
spnjng pjlnan aku kekelas.. aku ingt blk apa salah yg aku  buat kt dyorg...


smpi jew kt dak2 kos aku, aku pg jmpe si A, aku tnya dia, knp dy tinggalkn aku..Si A jeling aku, si B dan C pon wat2 tau ble npk aku...aku jmpe mbr aku yg D... aku tnya dgn D, knpe dyorg wat aku mcm tu... mbr aku yg D nie ok sket,, dy x tau ap2.. dy cme ikut jer si A,B ngn C... 
ok..aku x kesah pon.. xnk kwn pon xpew..
aku x rugi pape..

msuk kelas jew aku trus wat keje aku.. x yh gopoh2..sbb assigment ak smua da siap.. aku tlng mbr2 ak yg len siapkn asigment.. pastu mbr aku yg E ajak aku g jmpe Lect ,, semak assigment aku, supaya nt assigment aku x kne reject!...huhu!..
mse nk hntr smua assigment, tetiba, aku tergerak hati nak skodeng assigment si A,B,C,dan D...
Ya Allah...
aku betul2 tersentap yg teramat...
sejibik...sejojol....
errr.. sebijik sebotol... copy paste assigment aku...
(dlm hti redha)
asigment yg wat group n prtner ak x ksah sngt...
tp asigment personal...
aduhhhh.....
klu kntoi meniru, nt kne naik UPL...
nt kene denda mcmner?......
nt pointer trun mcm ner???
nt kne keliling institut pki plastik smpah, kt blkng ada tulis "SAYA SUKA COPY PASTE ASSIGMENT ORANG" mcmner??? tkut.... mlu... mst ader... 
nsib baik assigment yg slh aku da betolkn,,, ejaan smua aku da semak..
(sbb, lect2 kos aku suka cek stu)
so, kalau nak meniru kene pandai ... kasi ayat bunga2 sikit..

than, mlm tuh, atas nasihat snior2 bilik aku, aku pon men mesej ngn lect ak...bkn msj gtl ea.. (lect aku muda ,ensem tuh...he3)
aku story kt lect aku,,, n lect aku ckp " xpew, sy tau pew nk wat" n dy bg kta2 smngt utk aku supaya aku truskn usaha utk bljr....

selang beberapa hari.....
Si E story kat aku,., dyorg xnk kwn aku sbb...
 poyo ada laptop bru..
utk si A---> aku bkn poyo, bkn x nk bg pnjam lptop..tp korg kne phm, aku pon nk wat assigment jgk.. mse korg bksmptn knpe x usaha nk siapkn assigment?
lorh.. xkn itu jew.. ko nk pnjm, amik la.. jgn buruk2kn nme aku bleh?.. tp kne pham situasi la.. xkn ko nk pnjm time ak nk guna..
ko burukkn nme aku, snior blik ko pon angin ble npk aku,, pdhal ak x pnh nk cri psal ngn dyorg..
senior ko ckp aku junior kurg ajar.. x hormat snior... weh.. aku tau snior ko bckup ko...mcm snior aku jgk, bckup ak,,tp xder la lbeh2,, 
ko ckp aku IKAN BUNTAL....
aku trima..aku sedar aku ni gemok.... x cun...
tp jgn la smpi mlukn aku dpn org rmai..
smpi blok lelaki korang jaje cte sal aku...
aku x kesah smua tuh... sp yg knl aku, akn phm aku... cme trkilan ngn korg... yg slalu sma2... korg blh wat taik kt muka aku..
aku sbr jew... aku tau stu hri nt korang pasti perlukan  aku jgk...
mmg doa aku termakbul...
Tuhan kembalikan kwn2 aku yg da hilang...

Aku hrp persahabatan kita xkn pernah putus..
aku da lme maafkn korg.. 
aku sygkn korg.....
miss u ALL....








0 ulasan:

Post a Comment

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks