Lepas Follow Syasha,tinggalkan jejak kat shoutbox ea.Makesure korg pnye NickName kat follower and shoutbox same.. klu tak same,bgtau kat shoutbox..TQ

Tuesday, August 16, 2011

indah dewi pertiwi - aku tak berdaya ( Official video clip )

Dicatat oleh princess gilaxlove di 9:20 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Nikita Willy - Lebih dari Indah

Dicatat oleh princess gilaxlove di 9:15 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Friday, August 12, 2011

Jujur Saja - Wonder Boys

Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:19 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

dalam hatiku ada kamu
namun di hatimu adalah aku
tolonglah katakan sayang
karena ku rasa kini kau berubah
walau dirimu masih milikku
namun ku ragu akan cintamu

ku mohon katakan sayang
karna ku takut kehilangan cintamu

jujur saja kau anggap aku apa
mengapa kau tak berterus terang
jujur saja ku ragukan cintamu
karna dirimu tak seperti dulu

jujur saja kau menganggapku apa
mengapa kau tak berterus terang
jujur saja oh jujur jujurlah sayang
walau dirimu tak lagi untukku saja

jujur saja kau anggap aku apa
mengapa kau tak berterus terang
jujur saja ku ragukan cintamu
karna dirimu tak seperti dulu

jujur saja kau menganggapku apa
mengapa kau tak berterus terang
jujur saja oh oh oh ooohhh
walau dirimu tak lagi untukku saja

Dari HAWA untuk ADAM

Dicatat oleh princess gilaxlove di 10:47 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Adam ku,
Kau sebenarnya imam dan aku makmum mu kerana kau adalah ketua. Jika kau benar, maka benarlah aku. Jika kau lalai, maka lalailah aku. Wahai Adam, kau punyai kelebihan akal, manakala aku kelebihan nafsu. Akalmu 9, nafsumu 1. akalku 1, nafsuku beribu-ribu. Oleh itu Adam, pimpinlah tanganku kerana aku sering lalai dan lupa, sering tergelincir ditolak nafsu dan konco-konconya.
Adam ku,
Aku suka kalau kau mengimami solatku pada setiap waktu. Akanku aminkn doamu agar kelak luas syurgaku. Lebih aku suka kalau kau bangunkan aku bertahajjud bersamamu, agar nanti diberkati Ya Rabbi. Kenalkanlah aku pada majlis-majlis agama. Ajarilah aku Yaasin dan memahami al-Quran. Kau ajarlah aku mengalunkan jantung kitab Allah di malam Jumaat yang penuh barakah. Khabarkan padaku tentang fardu-fardu yang patut aku tahu. Bimbinglah aku dengan amar ma’ruf dan nahi mungkar.
Adam ku,
Ajari aku agar menjadi isterimu yang solehah. Didiklah aku supaya menjadi permata di kaca lembah. Selimutkan dengan iman dan taqwa bekal ke jalan Allah. Ingatkan aku supaya hormat, tunduk dan patuh padamu setiap waktu. Tolonglah aku Adam agar aku tidak beku. Bantulah aku agar otakku tidak buntu. Selmatkanlah aku daripada seksa api neraka yang tidak tegar aku tanggung. Pimpinlah aku menuju nur al-jannah. Tarbiahlah aku supaya kelak aku calon srikandi solehah. Bantulah aku dalam menyemai sifat mahmudah. Moga aku dapat menjadi secerdik Aisyah Humairah Rasulullah, setulus hati dan kasih laksana Siti Khadijah, sezuhud dan sepatuh Rabi’atul Adawiyah, sekuat iman umpama taatnya Sumayyah, seikhlas dan semurni hati Halimatul Sa’adiah dan segagah dan seteguh Nailah al-Farashiyah yang tegar meski tangan bermandi darah membela Khalifah Allah. Seindah hiasan adalah wanita solehah,moga aku hiasan terindah hidupmu Adamku .

Dari ADAM untuk HAWA

Dicatat oleh princess gilaxlove di 10:29 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hawa ku,
Meski aku Adam, gagah pada luaran, adakalanya aku juga tewas dalam godaan. Walau aku pemimpin Khalifah bagimu, aku juga selalu tersungkur kalah akibat nafsu.Nafsuku 1, akalku 9, namun yang 1 itu sering menjadikan aku di luaran kawalan. Kadangkala aku juga tewas dalam lautan duniawai, lemas dalam dunia sendiri. Andai aku leka dan alpa, ingatkan aku untuk kembali pada-Nya, kerana sesungguhnya disebalik seorang lelaki, berdiri seorang wanita.
Hawa ku,
Walaupun aku durjana duniawi, aku juga impikan wanita solehah sebagai suri. Justeru, ingatkan aku agar tingkatkan ibadah, kelak aku bisa menjadi suami soleh. Ingatkan aku supaya selalu mengalunkan kalamullah, agar dapat aku memandumu ke syurga al-Jannah. Sedarkan aku agar mengejar keredhaan ar-Rahman, agar hidup aku sentiasa aman. Bangunkan aku bertahajud bersamamu, agar kelak rahmat-Nya tiada tandingan untukku. Aminkan bacaan doaku, moga nanti luas syurgamu. Taat dan patuhilah aku, kelak solehah jadi milikmu.
Hawa ku,
Aku suka jika kau menutup aurat daripada pandangan buas durjana. Aku suka jika kau tidak sesuka ahti menabur cinta duniawi sebaliknya kau titipkan buat zaujmu kelak. Aku suka jika kau bidadari sentiasa mengejar kebahagiaan ukhrawi. Aku kalau kau bersifat keibuan supaya kelak zuriatku penuh dengan kesantunanmu. Aku lebih suka kata-kataku berhemah kerana itu menunjukkan kau wanita berhemah. Aku suka jika kau pandai berdikari, agar kelak kau mampu berdiri sendiri. Lagi indah kalau kau berperibadi mulia, kerana itu sebaik-baik hiasan dunia. Aku suka kalau kau pandai menjaga maruah, agar harga dirimu tidak terlalu murah. Lebih elok jika kau mampu berfalsafah, kerana itu simbol mar’a fatonah. Peliharalah agama seperti mana auratmu terjaga rapi, siramlah ahti dengan taqwa, sebagai bekalan menghadap Yang Kuasa. Hiasi peribadi dengan sifat mahmudah. Agar kelak tidak dipandang leamh. Meski kau dicipta daripda rusukku yang bengkok, namun ada ketika tangan yang disangka lembut mengayun buaian mampu menggoncang dunia mencipta sejarah. Oleh itu, ingatlah aku Adammu yang sering leka dan alpa. Kelak Hawa ku ini bakal menghuni al-Firdausi.
Moga impian kalian semua untuk mencari cinta yang diredhai kan termakbul. Mudah-mudahan coretan ini sedikit sebanyak mengajar kita bermuhasabah diri dalam merebut sekeping hati seorang insan yang kita cintai. Insya-Allah sinaran cinta Ilahi yang dicari akan ditemui. Sematkan pesanan ini dalam hati agar kita saling mengingati, kebahagian hakiki akan dapat diperolehi.

Thursday, August 11, 2011

Banner Exchange

Dicatat oleh princess gilaxlove di 6:14 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
PhotobucketPhotobucket
Nanie



Bila ann tgk smua yg kat atas nyh, tringin sngt nak wat,,, tp xder adobe photoshop, xder adobe illustrator...ermm,, rindu sngt zaman2 study dulu,, tringt mse study kat ILP Ledang.. ad kawan2, ada lec yg baik hati, bsusah payah curahkan ilmu kat kami smua... 
dlm bnyk2 modul der stu jer modul yg ann sker... WEB DESIGN .. best gler,, tp wat bodo jer,, knon2 x minat.. huhu,, 
nk install sndri??? ermm..abes jhnam lptop mak ann nyh.. laptop abg ann?? ish! mne leh rosak kng ssh lak dy nk wat assigment..
abes tu laptop ko mner??? 
he3... laptop ann rosak la,, lmbt btulkn,, rosak skit trus rosak smua..hehehe3! 
xper la..der wet nt bli la bru..
k la.. nk post gmbo kt blog lak..
tata...


Astaghfirullah..

Dicatat oleh princess gilaxlove di 2:16 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..
Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah..

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)-copy by Kasman Azizul Othman..

Ya Allah,Engkau lindungilah hambamu ini yang sungguh kerdil,yang sungguh hina ini,Kau ampunilah segala dosa hambamu ini Ya Allah,sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dan Penyayang,sesungguhnya hambamu ini berasa sungguh kerdil,lindungila kami sekeluarga..aammmiinn  ya Rabbal Alamiiiiiiiiinnnnn......

Mr.PERFECT 100%

Dicatat oleh princess gilaxlove di 2:08 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Bosanyer.. x tau nak wat per.. jiwa kosong.. dalam diri mcm da xder pape.. n skrg ann x blh nk bpkr.. dah dua tiga hri nyh, mcm2 yg muncul dlm pikiran ann.. rse sedih, terkilan, kecewa,marah... smua yg ann wat mcm xder smngt..
ann x blh nk hdpi smua nyh sorg2.....
sakit hati sngt.. mlm2 nk nges jer.. asal nges msti nk cri Mr.Ajib..
kdg2 dy x lyn pon ann.. sbb dlm kple dy cme futsal.. mkn futsal, titow futsal, mandi pon futsal..
hahahaha!! miss kt dy .. mke dy sejibik mcm watak RIZKY dalam sinetron Putri Yg Tertukar... crte pling faymes dlm kluarga ann.. sbb ann,adk ann, n ibu ann minat gler ngn NIKITA WILLY..
huhu~~~
ceciter semula sal Mr.Ajib nyh..
ann knl kt dlm fon.. tp asalnyer bukan dlm fon..
tp kenal melalui senior skolah ann dulu kala..
nme dy
knl x?? huhu... nk knl g la klik nme dy..
dy baik org nyer.. comfirm 100% perfect
blh wat suami ..
err jp ea.. nk upload pic Mr.Ajib.. <3
cer tengok.. sme x Mr Ajib n Rizky Aditya??
Sme un??? huhu... Lbh kurg je la un..
cmner leh knl ajib??
ann ni ssh nk angkt fon.. lg2 la klu yg tpon tu lelaki.. malas gler..
mcm x pnting kn..
tp nth np nth........
he3.. biarlah rahsia...klu crite mmg gelak kng nt,, poyo jer ann..
knl2.. call, msj, call, msj.. lpe lak dah bp lme kwn, so kami mek kptsn utk COUPLE
pd malam tahun baru ,,tpat kol 00.01 dan 01.01.2011 ..
dan pada 01.01.2011 jgk ler ak menerima Azam sebagai adik angkat ann,
yg paling ensem, paling baik n yg paling poyo...hahahaha!!
ap pon.ann syg dyorg ketat2!.. 
Ape Ade Dgn No 1,2,3 ?? 

  • No1. Tarikh kami couple
01.01.2011
  • No2.birthday Mr. Ajib
01.02
  • No3. birthday Miss Ann
23.03
Couple Ring Ajib & Ann
nie lak cincin kami... will be forever..
thanks pd Nurida Artika.. sbb tmnkn ann tmnkn ann pg ukir cincin malam2.. huhu..

ape pun doakan kami bahagia yer,,,

Tuesday, August 9, 2011

Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:50 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.
i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA~

Monday, August 8, 2011

Puzzle Bobble

Dicatat oleh princess gilaxlove di 8:38 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Burger Time

Dicatat oleh princess gilaxlove di 8:33 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Bubbles Rainbow

Dicatat oleh princess gilaxlove di 8:19 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Super Mario Game

Dicatat oleh princess gilaxlove di 6:55 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Ngantok nyer!! ..

Dicatat oleh princess gilaxlove di 8:20 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
ERmm.. ngtok.......
nak tido...
aaaaaaaaaaaaahhhh!!.... da menguap nyh,,, ZZzzzzzzzZZZzzzzZZzz..
tp xnk tdo lg.... nk on9.... 
nk skodeng fb ex...
er......
grammmm.....
kawan beribu2, on9 cuma 10 org jer??
mne pg yg lain nyh..huhu..
dyorg tido agknyer..
klu x, pnuh wall dyorg kerjakn...
mcm2 yg dyorg post kt wall..
game lah, tilik nasib la, video la, gduh2 la, ad plak yg x puas hati dgn someone ,tu pon post jgk kat wall... termasuk la ann... huhu x puas hati ngn some one yg brnme Mr.zuhairi a.k.a erry plybOy...
hahahaha!!! (jht toL mulut ak)
ermm mamat sorg nyh lak bru bgun tido agknyer.. sebok jer kacau2 ann,,,
nak knl x?? huhu, encem Boy + cute tau..
dy nyh my best friend... walaupon x pnh jmpe.
~~~~~~~
Dok godeh2 wall fb org, tetiba lak tjumpe status nyh:
Fri(END), Boyfri(END), Girlfri(END)
Everything has an "END"
except Fam(ILY) --> It Has "I LOVE YOU
sweet kn status kat wall
"Sehari tak Like status orang aku rase nak demam jer" ni?? huhu!
 er... cm da ngtok lak.. nk g lepak kat youtube jp la..
daaaaaaaaaaa ...

2. Disable Right Klik!

Dicatat oleh princess gilaxlove di 7:49 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 Ok. yg ni pulak tutorial nk Disable right klik. biar org x leh nak copy paste post kte..
tp x bek un wat mcm tuh.. cm kedekut ilmu pon der.. 
tp yg copy paste tu jgn la jahat sangat... hahahaha!! (macam aku)
tp ann copy paste bkn nk market.. ann copy paste sbb ble bosan2 nt leh la tgk blk per artikal yg ann ske un.. klu nak cri blk mmg ssh.. sbb kdg2 admin tuh da tkr blog.. x pun blog tuh da x wujud.. ad gak artikal or note2 yg kawan2 share kat facebook.. tu yg ltk kt dlm blog ni.. tkt ilang, .dlu bnyk artikal,tazkirah,kata2 hikmah un yg dpt dlm facebook.. tp ad la makhluk Allah mendelete smuanya..ish!3xxx, mmg x ptot ler.. ape pon x leh,,.. err.. tp asenye lom lg kot nak copy paste kt blog org.. he3!
ok, bnyk ckp lak ann nyh kn,, bln2 pose pon nk mbebel..

~ kene la Login Blog dlu.. lau x, cmner nak wat un.. he3
~ Klik Layout &gt; Add a Gadget Javascript /HTML.
~ Pastu Copy kod warna coklat kat bawah nyh, kemudian Paste kod dalam kotak HTML td..

<script type="text/javascript">function disableSelection(target){if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE routetarget.onselectstart=function(){return false}else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox routetarget.style.MozUserSelect="none"else //All other route (ie: Opera)target.onmousedown=function(){return false}target.style.cursor = "default"}//Sample usages//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"</script><script type="text/javascript">disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page</script>

~Haaa,,da copy paste dlm Kotak HTML, jgn lpe lak nk save..
.:: SELAMAT MENCUBA::.
 

1.Floating Up & Home Button

Dicatat oleh princess gilaxlove di 7:09 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
STYLE: kat tepi sebelah kanan
Camner eak nk wat...huhu! mule2:
~ kene la Login Blog dlu.. lau x, cmner nak wat un.. he3
~ Klik Layout &gt; Add a Gadget Javascript /HTML.
~ Pastu Copy kod kat bawah nyh, kemudian Paste kod dalam kotak HTML td..
~kemudian tukarkan kod yang bewarna pink dengan URL laman blog masing2..
~akhir sekali, jangan lupa save.. kalau tak save tak jd la,, huhu!

Sakit mata nyh ha...

Dicatat oleh princess gilaxlove di 12:41 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
ermmm.. dr pg smpi ke malam, x hbs2 mgdp kod html nyh.. rse mcm nk tkluar biji mte...huhu~~ tp xper,, asalkn blog ak srupa mcm facebook.. bru ler market ckt... hahaha~~ sje jer nk ilng bosan.. dpt gk ak mlupakan si zuhairi nyh.. myb skng nyh dy ngh date ngn awek bru dy... errmm... xper.. sbr je la ann.. 
ak still tngu dy kte pts pd ak.. hmpir 3 thun knl, mcm nyh ksudahan ye.. da nsb,, nk wt cmner un?? huhu..
mte da mle ngtok nyh.. Mr. ajib pon da antr msj.. klu dy tau ak on9 smpi lwt mlm, msti dy mrh...huhu~
nsb la bek dy xder fb un.. err.. tktnyer titow lmbt2.. ekekeke!! .. nk of dlu ler.. sok smbung lg,, kasi semak blog nyh smpi jd siput.. hahaha!!
nite...
nk men msj ngn Mr. Ajib..
dadadadada~~
sok jgn lpe sahur.. err lupa lak,, masak utk shur dlu.. lau x nt nk mkn per..
slmt mlm.. nu nite ..

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks