Lepas Follow Syasha,tinggalkan jejak kat shoutbox ea.Makesure korg pnye NickName kat follower and shoutbox same.. klu tak same,bgtau kat shoutbox..TQ

Tuesday, May 24, 2011

Lirik Lagu Jangan Kau Pergi Erry Putra/Reen/Shajiry

Dicatat oleh princess gilaxlove di 4:15 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu

Ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
kurindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh


Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2010/11/lirik-lagu-jangan-kau-pergi-erry.html#ixzz1NFv9QC14

saya minta maaf...

Dicatat oleh princess gilaxlove di 12:03 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
banyak yg dah berlaku antara kite dlm mase stahun ni.... siyes cakap, recovery is a long and tiring road 4 me.. sampi skrang, still recovering walupun dah stahun lebih.... sampai hati x mampu dah nak mharap untuk awak kembali..
why u did wat u did, sy rase sy dah xnak tahu dah....
sy anggap sy bkorban untuk kbahagian awak... juz let it be...

mungkin sy xnak ckp ngan awak da skrang.. mngkin sy xnak pun tgk awk... sy nak awk rase ktidakwujudan sy... bukan sebab sy bdendam dgn ape yg awk buat kt sy selama ini, bukan juga sebab sy benci awk seperti yg sy cakap kat laz msg ngan awk 2... bukab bukan! sy cuma perlukan masa... sy akan maafkan awk dan minta maaf bile sgale2nye telah reda.... sy cuma bagi awk masa untuk melupakan sy... sbb sy x ingin kacau hubungan org lain dan hncurkan hati prempuan lain mcm yg gf bru awk 2 buat... i juz wan to muv on... 

kalu sampai masenye nanti, sy akn tulis surat dan say sori mcm kat bwh ni...

im sori sbb kaco awk dgn surat ni.
im sori sbb buat awk rase sy bdendam ngan awk.
im sori sy bt awk rase dibenci.
im sori sy masih rindukan awk dan msih ade SEDIKIT harapan spaya awk kembali kpd sy.
im sori sy sbb akhirnye terpaksa putus asa dgn kite sbb sy x mampu tgk awk rase dilema.
im sori sbb sy dah tau awk x syg sy tp bt awk makin serabut sampai terpakse melukakan hati dye.
im sori sbb byk bt hal yg mjengkelkan dulu mase kite stil kapel.
im sori sy sgt gedik dan mengade2 mase ngan awk dulu. sy cuma suke bmanje ngan awk.
im sori suke msg dan miskol awk sampai bpuluh kali mase awk da tido wlupun sy tau awk x suke dikaco mase tido.
im sori sy sgt pendiam kalu depan kawan awk sbb sy xnak awk rase cemburu.
im sori sy kaco awk mase awk demam lepas operation lutut awk. sy risau. sy takut x sempat tgk awk lg.n, im sori sbb ari2 g jnguk awk kt hspital smpai awk nk tido pun xdpt sbb kne layan sy yg duk risau ntah hape2.
im sori sy suke bt surprises yg ngade2 kt awk.
im sori sy suke curi baju t shirt awk bt sarung bntal sy.
im sori sy sy suke msg pnjang2 kt fb awk, tlis surat pnjang2 tk awk, bt video psl awk.
im sori sy suke bt origami 'love' pkai kertas wrne wrni o duit kertas utk awk sampai penuh kotak awk.
im sori sy suke topup curik2 tuk awk. sampai skrang masih bt walupun lame dah x cntact.
im sori sy suke tngkap gmbr candid awk tgh mkn, tgk tmenung, tgh gelak, tgh tahan muncung.sy juz nak simpan stiap detik 2.
im sori dulu sy x pcayakan awk sbb cemburu buta.
im sori sy x sedar sy akn khilangan awk mcm skarang. akibatnye, sy jarang say thank you kt awk.
im sori kalu sy masak tuk awk tiap hjung mnggu 2 x sedap.
im sori sbb sy biarkan diri sy jth syg kt awk from d 1st time kite g lepak (date) kt taman tasik ********** n sy rase awk bace pkiran sy mcm awk da lame kenal sy.
im sori 4 letting u love me.
im sori sy banyak tipu sbb sy juz nak terus dgn awk.
im sori sy penah bt awk nangis sbb awk xtahan tgk sy makan hati dgn awk.
im sori sy histeria dan hmpir gile bile sy dpt tau wat u did wit dat gurl.
im soi sy tpakse ikt ckp dat girl yg dye xnak sy cntact awk da, dye nk bt awk lupekan sy, dye xnak sy wujud same skali dlm idup awk.
im sori sy xpenah explen atau gtau ape yg dye ckp atau crite psl sy kt awk walupun sy tau byk yg dusta.
im sori sy sggup diduakan awk dulu sbb sy masih xmampu utk lepaskan awk.
im sori sy x mampu untuk berjuang utk dapatkan awk sbb sy tau awk lebih sygkan dye.
im sori sy banyak kali dah nak lepaskan awk pergi dulu tp x bjaya... tp, kali ni,  tnpe ape2 amaran atau kate2 akhir mcm dulu,sy betul2 pergi.
im sori sbb jeleznye sy, sy try bt dat gurl jelez dgn sy jg smapai post mcm2 kt fb yg kitorang je paham.
im sori sbb x angkt kol awk walupun awk kol smpai 10 kali semalam.
im sori sbb sy xnak tgk awk pun walupun awk ketuk pintu rmh sy dan sy biarkan kwn sy yg layan awk. tp, rupenye awk dtg nak ambik helmet awk yg tsadai kt umah sy je.
im sori, sy jg x balas msg 'we r done' awk lepas awk balik dri ambk helmet awk 2.
im sori sy mnyepi trus dri post ape2 status kt fb sy.
im sori kalu awk nmpk sy mcm hepi je skrang. kuar ngn kwn2, snyum n ktawa x hengat dunia, hidup mcm awk x penah wujud. tp, org yg merase pedih ni je tau, btape susah nak bt semua 2. betapa semua 2 hanya paksaan spaya dpt muv on ataupun lupakan awk walupun untuk seminit dua. 
im sori byk yg sy nak bt dgn awk tp xdpt bt dah.

im sori sy x pernah dapat buang rase syg kat awk walupun awk buat macam2 kat saye. sbb sy stil pcaye u r the one... but, u r the one dat will never be mine. sbb nobody read my mind like u do, nobody treat me like u do, nobody know me so well like u do except my family. sy lg aggap awk bezfren sy drpd bf sy. tp, awk rosakkan kpercayaan sy. skaligus rosakkan diri sy dri segi emosi n mental.
im sori sy masih trying hard to muv on smpai sy dah xkenal dii sy sdiri lg. trust me dear, bt la mcmane pun, tipu la diri cmne pun, sy tau sntiase ade rase syg untuk awk. 
awk... im sori kalu sy tpakse trima pinangan org lain n kawin dis year... i did it 4 u... supaya awk teruskan lah dgn dye... xperlu rase ragu2 lg dgn kputusan awk... kalau la satu ari nantiawk tsedar n cakap kt dii awk " damn! she realy loves me. i should not hav let her go. i shud hav been wit her, i miss her damn much,"... ketahuilah, sy dah puas bertahan dgn awk dahulu spaya awk xkan rase camtu...tp, awk yg bt keputusan ni... maybe sy yg mderita atas keputusan awk dan tpakse muv on dlm penuh kepediahn, tp, 1 day awk akn kene hidup dgn keputusan ni dan sdikit sbanyak rase nyesal... when i find 1 dat will make me hepier than you do. 

akhir kate, saya minta maaf sebab cintakan awak tp xpernah dapat menyentuh hati awak sdalam2nye. im sori but dis is really a gudbye from me.kalau dgn sori ni hal antara kite blh reda, sye redha.
Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:58 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
•Di  waktu kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya
•Di waktu kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya
•Di waktu kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya
•Di waktu kamu ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu
•Di waktu kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu
•Maka kamu akan merasakan bermakna dia untukmu
•Jangan sampai nanti dia sudah tidak lagi di sisimu, kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu
•Yang indah hanya sementara
•Yang abadi adalah kenangan
•Yang ikhlas hanya dari hati
•Yang tulus hanya dari sanubari
•Tidak mudah mencari yang telah hilang
•Tidak mudah mengejar impian
•Namun yang lebih susah adalah mempertahankan yang ada
•Karena walaupun digenggam terlepas juga
•Ingatlah kata pepatah: "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"
•Belajar menerima apa adanya dan berfikiran positif
•Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun, begitu bangun semuanya akan sirna tak berbekas
•Rumah mewah, harta benda, kedudukan, jawatan, namun ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak dapat dibawa, sehelai benang pun tak mampu dimiliki
•Apalagi yang mahu diperebutkan
•Apalagi yang mahu disombongkan
•Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
•Jangan terlalu berhitung
•Jangan hanya mahu menang sendiri
•Jangan suka menyakiti sesama, apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
•Belajarlah tiada hari tanpa kasih
•Selalu berlapang dada dan mengalah
•Hidup sentiasa ceria dan bebas
•Tak ada yang tak dapat di ikhlaskan
•Tak ada sakit hati yang tak mampu dimaafkan
•Tak ada dendam yang tak mampu dihapuskan

Monday, May 9, 2011

Aikkk!! xSaNgka Lak ko Jd LaKi aq...!!

Dicatat oleh princess gilaxlove di 12:36 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
tadi ko buzz aku kat YM. aku malas betol nak layan. aku tau ko just nak menhanjeng aku pasal aku kantoi tak mandi pi kelas pagi tadi. dan ko buzz lagik, dan ko buzz lagik. dan......... okeyh aku buzz balik. ko teros taip, "HOI BUSUK!" dan kita teros berbalah-balah, mengutuk satu sama lain...... sampai ke pagi... hey, ko tau aku sebenarnya tengah gadoh dengan BF aku, tapi dengan gadoh-gadoh dengan ko kat YM aku teros lupa rasa sedih aku...

macam biasa, pukul 11 time aku online. aku online ym, dan...... ko buzz lagik. aku macam seronok jek bergadoh manja-manja dengan ko semalam, maka hari nih aku pon teros layan dan layan dan layan.... sampai lebammm!

masuk hari ketiga, kita bukan sekadar bergadoh malah start share problem each other. mesti laa kau start dulu, sebab aku kan tengah dingin dengan bf aku. aku cerita lah pasal hubungan kiteorang, pasal bergadoh, pasal memujuk.... ko dengar jek, dengan ikhlas hati. sampai pukul 5am ko layan dengar citer aku.

hari keempat pulak, turn ko cerita semua. ko cakap ko malas kapel sebab ko ada sejarah hitam. aku paksa-paksa, ko pon cerita ex ko dulu curang dengan ko! dah laa dia curang dengan kawan baik ko. so, ko rasa malas nak cayer pompuan dahh. ko cerita jugak pasal some of girls who our classmate yang suka kacau-kacau ko. ko cakap, ko bukan tak suka tapi ko belom bersedia...

day-by-day kita dah jadik macam rutin sembang-sembang kat YM. kat kelas kadang-kadang jek kita bertegur sebab kita hanya sama satu kelas. ko pon busy aku pon busy dengan hal aku. kadang-kadang kalo aku atau ko tak online, mesti rasa incomplete gilaa.

satu hari, aku dapat tau bf aku ada orang lain. Miza nama skandal dia.. halaaa, Miza yang hot tuh. yang ko penah citer pasal dia dulu. Miza memang hot, cantik, kulit halus, bergaya, pandai, confident tinggi, etc2. pendek kata miza perfect lah. nak comparekan dengan aku, memang jauh laa bezanya.lama jugak aku bersedih. masa tuh aku tak online. aku menangis. ada dalam seminggu aku macam tuhh. rasa rendah diri beb! lagik pulak, dah laa bf aku cakap sendiri kat aku, dia sayang Miza lebih dari dia sayang aku! sedih kan?

weekend tuh aku online. aku remove bf aku dari fesbuk. dan jugak Miza. okk status dorang in relationship okk! ohh memang bf aku hot, baru seminggu clash dah in relationship. WT............

aku on ym. wahhh, ada banyak message dari ko. tiap-tiap hari ko bagi aku semangat! mana ko tau aku bersedih? terharu you.... tapi no wonder la kan, department kita bukan besar mana. mesti ada orang sok sek punyaa. malunyer aku! mesti semorang tau aku loser... demmm!

5 minit termenung depan skrin, ko buzz. aku tengok jekk. aku rasa malu. malu dengan semorang. tetambah dengan ko. konon-konon citer aku bercinta macam nak gilaa, tetiba......... hermmm.

ko keep on buzz ym aku, sebab aku tau ko nampak aku online kan? tetiba ko cakap, "dina, baik ko buzz aku balik. kalo tak aku kol ko sekarang!" halamakkk, aku tengah nangis nih mana boleh kasik dia kol. aku teros buzz cepat-cepat...

okk habes semua aku citer kat ko. dari A-Z. petang tuh jugak ko bawak aku jalan-jalan kat KLCC. dengan mata bengkak aku, ko try bagi aku gelak! macam-macam lawak ko buat. seryes, i'm tacing beb! tapi...... aku ingat kata-kata ko, ko tak nak berkapel, maka tak boleh laa aku nak ada perasaan lebih-lebih kat ko.

semua maintain macam ni jek. kita still kawan. ko selalu bagi semangat kat aku. bila kita free kita hang out sama-sama. sampai laaa masa kita grad, tak der apa-apa yang berubah. ko dengan aku still kawan.....

----------------------

aku kena posting kat johor, ko pulak sabah. still ym dengan fesbuk penghubung kita. oh yea, aku benci pegang handphone, maka kita memang jarang berhubung melalui telephone.

ko selalu tanya aku, "ada bf baru belom?" aku.... "nanti dulu serik lagik!" aku malas tanya ko sebab ko memang akan jawab, "nak teros kahwen jek!"  okk, fine!

selama tiga tahun, kita tak jumpa. ye laa, hometown ko pahang, aku perak! kalo balik sekali-sekala mesti banyak hal dengan keluarga nak uruskan. memang berhubung dengan cara itu, ym dan fesbuk....

-----------------------------

hari nih 3 syawal. aku tak online dah tiga hari sebab sibuk dengan tetamu, dan kawan-kawan yang berkunjung. tetiba ko text aku, "aku nak ke perak dengan keluarga, ada hal..." aku, "sempat singgah la rumah.." ko balas, "meh address, full address, kalo sempat aku singgah!"sampai malam aku tunggu, nan adooooooo! so, aku tak harap apa-apa laa kan. ko pon cakap KALAU SEMPAT.

4 syawal. wedding kawan aku kat ipoh. aku bangun awal pagi sebab aku janji dengan yang lain nak bertolak dalam pukul 11 pagi. tapi hati aku berdebar-debar. ohhh, nak tengok kawan kawen kot sebab tuh berdebar.... pukul 11 pagi aku pergi... sampai ke malam jugak laa baru balik rumah. biasa la kan lama tak jumpa kengkawan sekolah...

balik rumah malam tuh, ibu, ayah dengan keluarga-keluarga lain tengah duduk kat ruang tamu. aku masuks emua mata pandang aku. aku mula cuakk. aik, takkan sebab aku balik lambat kena marah? aku kan dah besar..... ker baju aku over sangat? lipstik comot? eh, eh kenapa nih??

ibu panggil duduk sebelah ibu. seryes aku cuakk!

ibu: dina, ibu ada benda nak cakap nihhh........ (muka ibi senyum-senyum. tenang jek..)
aku: kenapa ibu? maaflah dina balik lambat, jumpa kawan-kawan seronok bersembang. dina janji dina takkan buat lagikk. (aku gelabah!)

semua tergelakk. kakak aku, abang ipar aku, adik-adik aku. hermmmm....

ibu: bukan tu laa dina. itu ibu paham. lagi pon dina dah besar, ibu tau dina pandai jaga diri...
aku: habes tuh ibu??
ibu: ibu dah terima pinangan seorang tadi untuk dina. dina pon dah lanjut usia, ibu nak anak ibu kahwin, ada keluargaa...
aku: hah? siapa ibu orangnya? ibu...... dina tak nak kawen lagik. dina belom jumpa suami yang baik buat dina lagikk. ibu... please....
ayah: tapi kami dah terima. budak nih cakap dia dah kenal dina 7 tahun dah. takper laa, esok dorang datang lagik nak dengar kata putus dari mulut dina, dina pikir yeaa...
aku: tapi dina berhak untuk tolak kan kalo dina rasa tak sesuai?
ayah: yea dina ada hak. tapi........ dina dah 27. karang lambat-lambat takder saper nak dina..


aku teros naik atas. ohh patot laa aku berdebar-debar. tapi....... siapa ek yang dah kenal aku selama 7 tahun? tah-tah ex aku? ohhhh NO! aku takkan terima diaa.......

aku teros on lappy. bukak ym. tunggu ko online. hermm, takder pulakk! mesti sebuk beraya nih. aku nak message ko citer apa yang terjadi, tapi........... ko mesti sebuk kot kan? hermmmm. so aku teros jek taip aper aku nak cakap.. nanti ko online mesti ko bacaa.. lepas taip-taip teros aku tertidor, penat berjalan seharian kot.

pagi-pagi lagi dah terbau sedap dari dapur. aku mandi, solat dan turun bawah...

"eh along banyak gila ko masak. saper nak datang?"
"kawan aku nak datang kang.. meh-meh tolong aku!"

pukul 9 pagi, makanan semua dah terhidang atas meja. ibu suruh aku tukar baju kurung. aku tak nak sebab aku nak tunjuk muka sememeh aku depan rombongan meminang tu karangg. haaa, baru dia tau betapa hodohnya aku... konpem teros rejek nak kawen dengan aku..

9.30 pagi rombongan pon sampai. ayah aku punyaa nak tunjuk baik, jempot dari depan pagar rumah. sebelum mak aku bangun bersalam mak aku bisik kat aku, "Dina pikir baik-baik. untok masa depan ko jugakk!'' teros ibu bangun dan ke muka pintu.

kakak aku tarik aku ke ruang tamu untuk salam-salam. aku pon bangun. seryes selekeh. aku pakai tshirt labuh kaler hitam, dengan seluar tidor. tudung indon kaler pink. biarkan ko kecewa wahai orang yang pepandai nak masuk meminang. hahaha!

sampai ruang tamu, aku terkedu.. aik, aik asal mamat nih ada sekali? aku salam semua pompuan-pompuan yang ada kat situ teros aku duduk sebelah ko. "amir, ko datang salah time laa. sekarang tetamu ayah aku tengah ramai. jom pergi dapur, kita makan-makan! kesian ko datang dari jauh.."

semua orang pandang aku... tetiba ayan aku bersuara....

"aik, kata tak nak terima, tuh dah ajak pi dapur makan-makan ape cer?

aku? haaaa?

"amir ko dah gilaa? ko jangan main-main amir. ko kenal aku macam mana kan? nih bukan hal kecik-kecik amir. ini seryes!"

amir: pasal aku kenal ko laa aku buat macam nihh. aku seryes dina! believe me....

aku............ teros nangis, dan............ yeah, i accept him tapi...... malu-malu!

------------------------

AMIR ZAQUAN:

sebenarnya kan.......... aku dah suka ko sejak kita sama kelas! tapi aku tak tau nak sembang aper. lucky ko approve aku jadik member ko kat fesbuk and ym. kebetulan ko kantoi tak mandi depan aku... memang aku senyum-senyum sepanjang hari tak sabar nak bahan ko sebab by that way baru aku ada point nak sembang dengan ko. hehehe~

masa ko citer pasal bf ko, aku sebenarnya jelesss. sebab tuh aku balas lambat. ko cakap aku sabae mendengar kan? sebenarnya takk, aku dok tahan hati... kalo aku balas on-the-spot wajib kantoi aku jeles. hehe..

kebetulan pulak bf ko bagi chance kat aku by dua kan ko! masa tuh aku sedih laa tengok ko sedih. tapi...... separuh hati aku dah nampak peluang aku cerahh...... yeahha!

kenapa lambat sangat kan aku take action? sebab.... aku nak tengok sejauh mana ko boleh lupakan bf ko. sejauh mana ko perlukan aku. tapi bila dah tiap-tiap hari ko mesti chat dengan aku, okk i think i mean a lot for you! kan?

and........ aku penah dikecewakan, maka..... i'm sick of couple. aku nak kawen teros! i told you earlier kan? so, sekarang aku dah try. cuak tau time baca kat ym tuh ko nak rejekk orang tuh.. tapi......lucky ko accept jugak aku! jom la kawen, jom laa kawen... cepat-cepat tau sayang... I LOVE YOU!

---------------------------------

FARAH MEDINA:

aku kan, aku kan............ okeyh, aku dah tersuka kat ko since ko hiburkan aku kat klcc time aku putus! hahaha. tapi.... ko kan laki, takkan aku nak start dulu kan? so, diam-diam sudahhh.

cakap panjang tak laratt......... so, I LOVE YOU TOO.... kawen? SABARLAA SAYANGG. opp!

-----------------------------------

just few days left. cuti sekolah nih kiteorang bakal berkahwin! yeahhaaaa........................ eh, eh nak panggil dia aper eh? hermmm.

- - -  - - - - - - - END - - - - - - - - - -

wajib ler cerita tipuuu..................... grrrrrr~ (takder kena-mengena dengan yang mati ataupon yang masih hidop!)

moral: kita tak tau kan saper jodoh kitaa.. tapi dah ditentukann... so.. jangan ler cinta kat pasangan kita lebih-lebih sangat.. yang still berkepel lerr... nak cakap lebih-lebih aku pon lebih kurang jek. sama-sama laa bermuhasabahh eh! peace:)

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks