Lepas Follow Syasha,tinggalkan jejak kat shoutbox ea.Makesure korg pnye NickName kat follower and shoutbox same.. klu tak same,bgtau kat shoutbox..TQ

Saturday, June 2, 2012

i Miss u Mama..

Dicatat oleh princess gilaxlove di 12:50 PM 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam...hye blogiee..
lama rasanya x menaip entri terbaru..
semenjak 2 3 menjak nie...dah bz dgn kerja...

masuk hari nie, hari ke-9 ibu kesayangan saya kembali keRahmatullah..


sedihnya,hanya Allah yg tahu..
alamak! hujan la.. baru jer nak pg ziarah kubur arwah..
ptg nie dah nak balik jb plk..
sedih...trpaksa tglkn ayh n adk2 at kg...
xper... g keje nk cri dit..
puasa pon dah nk dekat..
persiapan harus dibuat...
hope, aku tabah menjalani ujian dari Allah..
dgn redha....
Amin..

Sunday, April 15, 2012

Biarlah yang dulu jadi masa laluku, dan kau menjadi masa kini serta masa depanku...

Dicatat oleh princess gilaxlove di 2:13 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


knpe eak skrg ak dpt rasakan yg dlm diri ak dah xder perasaan CINTA pd seseorang??
Myb sbb ape yg dah jd at dlm idup ak..
OR..
myb ak da x punya apa2...?
aku pernah SETIA,
tapi DIDUAKAN..aku pernah PERCAYA,

tapi DIKHIANATI..aku pernah MENCINTAI,
tapi DISAKITI..aku pernah MEMILIKI,
tapi akhirnya KEHILANGAN..aku pernah JUJUR,
tapi DITIPU..aku pernah BERHARAP,
tapi harapan tu cuma SIA-SIA..

Tetap TERTAWA walau sebenarnya aku ingin MENANGIS..
Tetap TERSENYUM walau sebenarnya aku KECEWA..

Tetap KUAT walau sebenarnya aku sudah TAK SANGGUP lagi..
Tetap SEMANGAT walau aku TERTEKAN oleh masalah..
Dan yang terpenting tetap SABAR dan memandang segalanya baik saja
walau sebenarnya hatiku LEMAH dan sedang TERLUKA

Ya Allah ,
Ajarkan aku mencintai dengan sederhana..

Ajarkan aku agar lebih pandai memendam cinta..
Ajarkan aku untuk lebih mencintai-Mu dan kekasih-Mu
Ya Allah,
jagalah aku dari dosa dunia..
Jagalah dia dari dosa cinta..
Aku mencintainya karena- Mu
Aku pun akan rela melepaskannya apabila Engkau kehendaki..
x

Saturday, April 14, 2012

Eiffel... I'm in love extended

Dicatat oleh princess gilaxlove di 10:33 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Friday, April 13, 2012

Tuhan, tolong jaga dia....

Dicatat oleh princess gilaxlove di 10:37 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

saat tiada lg waktu utk kita brkongsi cerita,saat tiada lg waktu utk kita gelak ketawa, andai tiada lg senyum bhgia,,, ckup saja kau rapatkn jari jemarimu, dan mendoakan aku.. Tuhan, jagakan dia utkku, jagakan dia agr airmatanya x lg jtuh, jgakan dia agr bibirnya sentiasa trsenyum.. hangatkn hari2nya agar slalu ceria, sinarilah malamnya agar tidurnya dihiasi mimpi2 indah..aku mohon Tuhan, jagakan dia untukku...
PerSahabatan takkan pernah putus..



Saturday, February 4, 2012

MEGA GIVEAWAY BY INA , AISYAH DAN BELLA

Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:14 AM 1 ulasan Pautan pada catatan ini
kLik! untuk join GA ^_^

Saranghaeyo!!
Hello2...
Jom ramai2 join GA..
by ina Bella and Aisyah.
Hadiah pon best2... hehehe..
harap2 dapat la sebijik dua.. ^_^
(Berangan jap)
tut....tut....tut.....
okeyh..bye2..
syasha da nk merantau.... :(

Tuesday, January 31, 2012

Contest~ Blog Paling Smart

Dicatat oleh princess gilaxlove di 2:17 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 By: Nadiah Solehah
Klik gambar di atas ^ untuk join TQ
Syasha nk join contest nie..
agak2, sya boleh tak dapat hadiah2 tuh?? cehh.. berangan..
huhu!..
So, sape nak join, jom klik gambar kat atas tu..
Cepat join tau..
sebab..
tarikh tutup 02.02.2012..
lagi ramai lagi meriah ... ^_^

Princess yang bertuah, syasha nak taG  >>>

Ps:: Blog syasha SMART x?? 

Saturday, January 28, 2012

Demam Contest!! ~Alahai~~ sape punya blog la macam nie..

Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:59 PM 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Hyeep all!!.. ^_^
sya nk share somthing, ape yg bermain kat kepala syasha ptg tadi..
kat facebook, sya bnyk dpt event dari rakan2 blogger..
event pasal contest, giveaway..
memang BEST.. sya pon suka nk join..
sampaikan sya sndri pon nak buat jugk. (akan datang) . ^_^

Tapi yg tak BEST nyer bila, terlalu, and terlampau banyak syarat2..
sampaikan mendatangkan kebosanan pada org lain..
Sya penah nampak komen blogger, 
cerita pasal masalah nie jugak..
mmg tak di nafikan, ada contest yg mesra follower, 
ada contest yg tetibe terbatal kalau tak ckup org yg join..
ada jugak contest yg mase mula2 cakap hadiah utk pemenang 1,2,3,4,5 saguhati.. tapi bila dah ramai 
yang join, hadiah tetibe berubah.. ada perasan tak?? 
kalau xder, maknenye syasha la yg salah lihat... wakakakh!!..

BAWAH nie CONTEST yang SENGAL.. hahahaha~

npk tak gambar kat bawah nie??

CONTOH Jew tau..


SILA letak banner kat atas nie kalau nak join
 (tak nak letak aku denda hoholicks ais satu! )
Nie benda memang wajib la letak kan, kalau nak join contest..( denda hoholicks ais satu, tu kalau ader yg buat, mmg tak tau la nak cakap ape..hahaha)~~



Then, ada syarat2..sesetengah blogger, letak syarat2 yg ok..
ikut pandangan n kesenangan masing2 la kan..
Kalau yang baru first time wat contest, btter wat syarat2 yg senang org nak join.. okeyh ^_^
kalau Syarat2 mcm kat bwh nie, mmg la tak patut..
sebab wat gelak aku jer ..
Syarat2 nye:
1. sila like fanpage dan follow FACEBOOK, TWITTER, BLOG
 aku, nenek aku, atok aku, adik beradik aku,
jiran-jiran umah sebelah aku, 40 rumah jiran aku,kiri kanan depan dan belakang WAJIB !2. Blogger mestilah berumur 30 tahun dan kebawah--->
3. Buat satu entri yang bertajuk CONTEST blog syasha cun! (mcm x kne tajuk jer?? )
4. Tag 1,2,3,4,5 blogger ,( pastikan mereka2 tau)
5. kemudian, tingalkan LINK entri kat kotak komen.
HADIAH:
jap aku slongkar peti ais.
BERMINAT nak join??
Klik SINI, pastu, klik SINI, SINI lagi..dan SINI..
lepastu, klik lagi kat sini, dan
 SINI,
Okeyh!!~~~ Done ^_^
Tarikh tutup contest : 30 minit dari skarang!
P/S :penyertaan kurang dari 50, serta merta akn terbatal.
TQ ^_^ 
Nampak tak syarat2 kat atas? agak2 oke tak? huhuhu~
tipu jew nie..  mmg la klau dah join contest msti ikut syarat2 yg dia bg..ye tak??
Hadiah memang best..
tapi yang tak best kalau ada ayat
"P/S :penyertaan kurang dari 50, serta merta akn terbatal."
kat situ apa yg korang boleh terfikir??
kalau syasha la kan,
"buat penat jer tulis entri panjang2 kalau tetibe contest terbatal"
"dah like tuu, like nie, follow sana, follow sini , aik? tetibe terbatal pulak"
yang kesian sapa yg first join la.. terkejar2...hahaha~
Whtever la.. blog sendiri..suka hati la kan..
ape pon....
Akan datang sya  pon nk buat something..
nak GA kad raya buatan syasha sendiri...
okeyh tak ?? ^_^
he3..ape pown..selamat berBlogger ...tut..tut..tut..

Thursday, January 26, 2012

Homemade Craft supplier

Dicatat oleh princess gilaxlove di 7:13 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hyep..!! hehehe.. kat bawah nie, nama2 website supplier or yg amik order utk kraf..
Syasha minat sngt tengok gambar craft yg diorg buat..
that y la sya kumpul link blog dia org... hehehe!
kalau ada link yang xder, boleh tingalkan kat kotak komen ok.. or mana2 la link yg korang nak share ngn syasha.. ^_^ 

Chummy Craft Supplier
I Felt in Luv Online craft store
I make Craft
Kraf Malinja
Kreatif Trading
Lavenderpoisonivy
Liayana Fadila felt Craft
Lovely Felt Craft Shop
Mama homemade colection
Nadi Craft
Nagen Butik Craft
Oh Cute Accessories
Qisaina Kreatif
Rose Craft Shope
Sus n d Felt Production
Wawa Craft

Wednesday, January 25, 2012

hate this time...

Dicatat oleh princess gilaxlove di 12:55 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Credit: Google image

hyee blog kue syg..
Lame tak update.. rasa rinduu..
ermm..
Hari nie syasha sedih sngt...
org yg sya syg at hospital...
Hari nie jgk, dia kne oprate... saat nie sya sedih bila blm dgr apa2 berita tentang dia..
Ya Allah..sya sngt perlukan dia..
Selamatkan dia Ya Allah..

ok..syasha nak ridur... nite..

Friday, January 13, 2012

Freebies_Header transparent for myra

Dicatat oleh princess gilaxlove di 9:04 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 Design By: Syasha MelastiQ
For myra.

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/myra.png

Thursday, January 12, 2012

Freebies~ Header transparent versi estrella MeLastiQ

Dicatat oleh princess gilaxlove di 2:38 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Design By :Syasha MeLastiQ tolong like page ni okeyh...

sape yang nak ambil,silakan... credit syasha oke.. and tinggalkan jejak kat coment box.. TQ
nampak header macam kabur kan?? nak lebih jelas, open gambar kat new tab.. comfirm, jelas dan nyata..ekekeke..selamat berblogger..  kalau nak warna lain, just inbox syasha kat page syasha oke... SINI

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_pink.png
http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_orange.png
http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_green.png
http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_choc.png
http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_blue.png
http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/Freebies%20_Header/estrella_babypink.png

Wednesday, January 11, 2012

Freebies~ icon back to top

Dicatat oleh princess gilaxlove di 11:07 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Design By: Syasha MeLastiQ  tolong like page ni..
 Dah ambil, tinggalkan jejak kat kotak komen okeyh...hehehe



http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/yellow_top.png

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/red_top.png

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/oren_top.png

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/green_top.png

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/blue_top.png

http://i1199.photobucket.com/albums/aa464/gilaxlove/icon%20back%20to%20top/to_top.png

Macam mane nak guna icon nie?? jom terjah SINI
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks